Besøksvenn/Pratevenn

Besøksvenn/Pratevenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker. Besøksvenner/pratevenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre. Besøksvenn/Pratevenn er et samarbeid med Rindal sanitetsforening og Rindal helsetun. Vi trenger frivillige til å besøke ensomme og spre glede og medmenneskelighet.

Besøksvennene/Pratevennene bestemmer sammen hva de skal gjøre. De kan gå turer eller gjøre andre sosiale aktiviteter - eller de kan treffes bare for å prate. Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn/pratesvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.

Alle kan være besøksvenn/pratevenn, men du må være oppgaven bevisst. Den som får besøk kan bo  hjemme eller på institusjon. Frivilligsentralen, sanitetsforeninga eller helsetunet gir veiledning og informasjon.

Meld deg om du ønsker å bli en venn eller ønsker å få en venn. Klikk deg inn på knappen  "Jeg kan bidra" eller "Jeg trenger hjelp"  på forsiden på vår hjemmeside: Rindal frivilligsentral  og hak av for Besøksvenn/pratesvenn.

Flere aktiviteter

Aktivitetsvenn

En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser, og møtes minst to ganger i måneden og gjør ting sammen som de liker. Det kan være alt fra å gå på tur, gå på teater eller på kafe, til å bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at samværet skal være givende og trygt for begge parter. Tilbudet er et samarbeid mellom Nasjonalforeningen for folkehelsen, Rindal helsetun, Rindal demensforening og Rindal frivilligsentral. De frivillige får kurs og veiledning fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, slik at de er best mulig rustet for å være en støtte og venn i hverdagen for et menneske med demens. Nasjonalforeningen for folkehelsen har utarbeidet en verktøykasse for kommuner som vil drive dette tilbudet. Kommuner som etablerer aktivitetsvenn-tilbud, vil få støtte og oppfølging fra Nasjonalforeningen for folkehelsen.

2024 © Rindal frivilligsentral