Nepaltepper

Rindal frivilligsentral sender lappetepper og annen ullstrikk som er beregnet på nyfødte til Okhaldhunga Hospital i Nepal. Sykehuset er drevet av Normisjon og vi får månedlige brev derfra som legges ut på frivilligsentralen. Vi får også bekreftelse på epost når pakkene våre kommer frem. Det er frivillige fra Rindal og omegn som strikker for oss. Sendingene er sponset av Rindal sokn.

Det er viktig at teppene er:
1. av ull som isolerer og ikke blir kaldt når det blir fuktig
2. stødig i strukturen. Da blir det ikke strukket så lett alle veier.
3. er stort så det kan tulles rundt babyen flere ganger + at barnet kan bruke det også når det vokser til.
Lappetepper:
Garntype: Halvtykt ullgarn; f.eks koftegarn o.l. (ikke sokkegarn) eller babygarn; strikk da med dobbelt garn
Størrelse: 100-110 cm i firkant. Det er ikke noe problem om det er større.
Utførelse: Strikk lapper eller "lappe-remser". Bruk begynning og avslutningstrådene til sammensyingen. Det gjør teppet mer solid. Fest godt. Avslutt gjerne teppet med en heklekandt rundt. Teppene får røff behandling i bruk og må være solide.

Strikker du ikke, men ønsker å støtte tiltaket likevel, kan du bidra til portoen av sendingene med å vippse oss på 135 560, merk med Nepal.

Flere aktiviteter

AHMADS SYSTUE

Ahmad på frivilligsentralen er skredder og kan ta på seg diverse sy-oppdrag. Trenger du å få reparert noe eller få noe omsydd så ta kontakt med ham på 46 11 71 08 eller kom innom frivilligsentralen i åpningstiden for å gjøre en avtale. Han får til det meste. Utstyr som trengs for reparering, som glidelåser o.l. må du ta med selv da dette er vanskelig å ha på lager.

Aktivitetsvenn

En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser, og møtes minst to ganger i måneden og gjør ting sammen som de liker. Det kan være alt fra å gå på tur, gå på teater eller på kafe, til å bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at samværet skal være givende og trygt for begge parter. Tilbudet er et samarbeid mellom Nasjonalforeningen for folkehelsen, Rindal helsetun, Rindal demensforening og Rindal frivilligsentral. De frivillige får kurs og veiledning fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, slik at de er best mulig rustet for å være en støtte og venn i hverdagen for et menneske med demens. Nasjonalforeningen for folkehelsen har utarbeidet en verktøykasse for kommuner som vil drive dette tilbudet. Kommuner som etablerer aktivitetsvenn-tilbud, vil få støtte og oppfølging fra Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Besøksvenn/Pratevenn

Besøksvenn/Pratevenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker. Besøksvenner/pratevenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre. Besøksvenn/Pratevenn er et samarbeid med Rindal sanitetsforening og Rindal helsetun. Vi trenger frivillige til å besøke ensomme og spre glede og medmenneskelighet.

Dataklubben

Rindal dataklubb har faste møtedager på Frivilligsentralen. Vi treffes i Rindalshuset onsdager kl. 12.30-14.30.

EN-TIL-EN tjenesten

Trenger du følge eller hjelp til oppgaver du ikke klarer selv lenger? Vi kan kanskje hjelpe deg.

2023 © Rindal frivilligsentral