Dataklubben

Rindal dataklubb har faste møtedager på Frivilligsentralen. Vi treffes i Rindalshuset onsdager kl. 12.30-14.30.

Frivillige datahjelpere stiller opp, og i tillegg er det meningen at deltagerene skal lære av og hjelpe hverandre. Tilbudet er gratis, du trenger ingen forkunnskaper for å delta og det er ingen påmelding.

Dataklubben arrangerer også kurs for nybegynnere 1 til 2 ganger i året. Disse blir godt annonsert i forkant via plakater og på Trollheimsporten og facebook

Om du vil, kan du bli medlem av Rindal dataklubb. Da blir du samtidig medlem av Seniornett, og får medlemsbladet Senioronett med mange gode, enkelt forklarte datatips tilsend.

Medlemsskap i Seniornett koster kr 350 pr år. Av dette går kr 150 tilbake til Rindal dataklubb.

Neste Dataklubben

Dato Kl. Tittel Sted
Ons 18.10 12:30 Dataklubb Frivilligsentralen
Ons 25.10 12:30 Dataklubb Frivilligsentralen
Ons 01.11 12:30 Dataklubb Frivilligsentralen
Ons 08.11 12:30 Dataklubb Frivilligsentralen
Ons 15.11 12:30 Dataklubb Frivilligsentralen
Flere aktiviteter

AHMADS SYSTUE

Ahmad på frivilligsentralen er skredder og kan ta på seg diverse sy-oppdrag. Trenger du å få reparert noe eller få noe omsydd så ta kontakt med ham på 46 11 71 08 eller kom innom frivilligsentralen i åpningstiden for å gjøre en avtale. Han får til det meste. Utstyr som trengs for reparering, som glidelåser o.l. må du ta med selv da dette er vanskelig å ha på lager.

Aktivitetsvenn

En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser, og møtes minst to ganger i måneden og gjør ting sammen som de liker. Det kan være alt fra å gå på tur, gå på teater eller på kafe, til å bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at samværet skal være givende og trygt for begge parter. Tilbudet er et samarbeid mellom Nasjonalforeningen for folkehelsen, Rindal helsetun, Rindal demensforening og Rindal frivilligsentral. De frivillige får kurs og veiledning fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, slik at de er best mulig rustet for å være en støtte og venn i hverdagen for et menneske med demens. Nasjonalforeningen for folkehelsen har utarbeidet en verktøykasse for kommuner som vil drive dette tilbudet. Kommuner som etablerer aktivitetsvenn-tilbud, vil få støtte og oppfølging fra Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Besøksvenn/Pratevenn

Besøksvenn/Pratevenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker. Besøksvenner/pratevenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre. Besøksvenn/Pratevenn er et samarbeid med Rindal sanitetsforening og Rindal helsetun. Vi trenger frivillige til å besøke ensomme og spre glede og medmenneskelighet.

EN-TIL-EN tjenesten

Trenger du følge eller hjelp til oppgaver du ikke klarer selv lenger? Vi kan kanskje hjelpe deg.

Flyktningehjelpen

Frivilligsentralen bidrar med å samle inn klær og utstyr til flyktningene ved behov. Flyktningevenner som er tilknyttet frivilligsentralen kan bistå flyktningene i hverdagen med å delta på språkkafe, være en besøksvenn/turvenn, bidra med leksehjelp, kjøreopplæring, sjåføroppdrag eller hjelpe til med andre praktiske ting bl.a. Har du lyst til å bidra, ta kontakt med frivilligsentralen.

2023 © Rindal frivilligsentral