EN-TIL-EN tjenesten Trenger du følge eller hjelp til oppgaver du ikke klarer selv lenger? Vi kan kanskje hjelpe deg.
Fritidsklubb Fritidsklubb er et tilbud for mellomtrinnet ved Rindal skole etter skoletid en dag i uka på Møtested for ungdom på Rindalshuset. Her har de en sosial møteplass der de kan spille brettspill, playstation, biljard, høre musikk eller bare sitte og prate sammen. Det er mulighet for å kjøpe mat i kiosken eller varme medbragt mat. Det er alltid en voksen til stede.
Gaming Gamingrommet er åpent mandag til fredag 14.30-21.00 og lørdag 12.00-15.00 for ungdom fra 8. trinn og oppover. Det er ingen øvre aldersgrense. Spill som er instalert har aldersgrense 13 år. Brukere av gamingrommet må underskrive en brukeravtale,
Møtested for ungdom Møtested for ungdom er på Rindalshuset og er et tilbud etter skoletid for aldersgruppen 13 år og oppover. Det er en sosial møteplass der de kan spille brettspill, Playstation, biljard, høre på musikk, se på TV eller bare sitte å prate.
Dataklubben Rindal dataklubb har faste møtedager på Frivilligsentralen. Vi treffes i Rindalshuset onsdager kl. 12.30-14.30.
Digihjelp Har du behov for hjelp med den digitale hverdagen? Da kan du komme til oss i Rindalshusets åpningstider. Kanskje kan vi hjelpe deg :)
Flerkulturell kafè Flerkulturell kafè er en sosial møteplass for flyktninger, tilflyttere og lokalbefolkning. Vi møtes i vestibylen på Rindalshuset tirsdager klokka 18.00-20.00. Åpent for alle.
Flyktningehjelpen Frivilligsentralen bidrar med å samle inn klær og utstyr til flyktningene ved behov. Flyktningevenner som er tilknyttet frivilligsentralen kan bistå flyktningene i hverdagen med å delta på språkkafe, være en besøksvenn/turvenn, bidra med leksehjelp, kjøreopplæring, sjåføroppdrag eller hjelpe til med andre praktiske ting bl.a. Har du lyst til å bidra, ta kontakt med frivilligsentralen.
Kaffekroken og Karkaffe Kaffekroken er hver mandag klokka 11-14 i vestibylen på Rindalshuset, to frivillige vertinner er alltid til stede. Det er også karkaffe på Rindalshuset hver mandag og tirsdag kl. 10.00. Det er mulighet for å kjøpe kaffe og noe attåt i kiosken.
Besøksvenn/Pratevenn Besøksvenn/Pratevenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker. Besøksvenner/pratevenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre. Besøksvenn/Pratevenn er et samarbeid med Rindal sanitetsforening og Rindal helsetun. Vi trenger frivillige til å besøke ensomme og spre glede og medmenneskelighet.
Kløvertur Rindal sanitetsforening i samarbeid med Frivilligsentralen setter opp «gåturer» til ulike steder rundt om i Rindal og omegn. Dette er fellesturer og de er opplagt slik at alle kan være med – både unge, eldre. Felles oppmøte på Igltjønna. Dette er et lavterskeltilbud hvor alle kan være med. Ikke noe racerfart og løping, alle går i sitt eget tempo. Ta med niste og kaffe og bli med på en sosial gåtur sammen.
Småbarnstreff Småbarnstreff er en sosial møteplass for alle som er hjemme med små barn under skolepliktig alder. Vi treffes i vestibylen på Rindalshuset.
Frivillig på Helsetunet Meld deg som frivillig til å bidra med aktiviteter for beboerne ved langtidsavdelingen på Helsetunet. Du kan bidra med aktiviteter som bingo, sang, baking, bakelssteking, verkstedsaktiviteter etc. Dette er et samarbeid med Rindal sanitetsforening og Rindal Helsetun
Matombringing Matombringing tilbys innbyggere i kommunen som på grunn av funksjonshemming eller helsemessige årsaker har vansker med å tilberede egen middag og å opprettholde et godt kosthold.
Natteravn Sommeren 2007 ble Natteravnene i Rindal stifta. Vi har base på Rindal Frivilligsentral og Tryg forsikring sponser natteravnene med klær og utstyr. Det er daglig leder i Frivilligsentralen som står som leder og administrerer natteravnene. Vi samarbeider med Natteravnene i Surnadal ved arrangement i Rindal og Øvre Surnadal der våre ungdommer deltar. Vi møter hovedsakelig opp på arrangement for ungdom som er 15-20 år. Hvis dette er noe du vil være med på, meld deg på vår hjemmeside under "Jeg kan bidra" eller ta en telefon, send en e-post eller sms til Rindal Frivilligsentral, tlf. 414 45 620 e-post: anni.karlstrom@rindal.kommune.no
Aktivitetsvenn En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser, og møtes minst to ganger i måneden og gjør ting sammen som de liker. Det kan være alt fra å gå på tur, gå på teater eller på kafe, til å bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Målet er at samværet skal være givende og trygt for begge parter. Tilbudet er et samarbeid mellom Nasjonalforeningen for folkehelsen, Rindal helsetun, Rindal demensforening og Rindal frivilligsentral. De frivillige får kurs og veiledning fra Nasjonalforeningen for folkehelsen, slik at de er best mulig rustet for å være en støtte og venn i hverdagen for et menneske med demens. Nasjonalforeningen for folkehelsen har utarbeidet en verktøykasse for kommuner som vil drive dette tilbudet. Kommuner som etablerer aktivitetsvenn-tilbud, vil få støtte og oppfølging fra Nasjonalforeningen for folkehelsen.
Kjøkkenpraten Kjøkkenpraten er et tilbud til de som har lyst til å komme litt ut og treffe andre i en litt mindre gruppe. Tilbudet er et samarbeid med Psykisk helse og rustjenesten i Rindal kommune
Matvenn Visste du at så mange som 1 av 4 eldre som bor hjemme hos seg selv kan lide av feil- og/eller underernæring? Dette kan ha stor negativ effekt på den enkeltes livskvalitet i og med at man blir mer utsatt for sykdom og plager når man ikke får i seg den næringen man trenger.
Samtalegruppe for personer som har eller har hatt kreft Kreftgruppa i Rindal ble starta høsten 2017 med kreftsykepleier Ragna Nordvik og Eli Kvam Grøset som initiativtakere. I 2018 ble det gjort avtale med Rindal frivilligsentral, slik at kreftgruppa ble en del av frivilligsentralens tilbud, at framtidige møter holdes der, og at møtene blir lagt inn i frivilligsentralens aktivitetsplan. Kreftgruppa er et tilbud til alle som har eller har hatt kreft. Her er du velkommen om du har en "gammel" eller ny diagnose. Er du interessert i å bli med, ta kontakt så formidler vi videre. Kreftkoordinator er med på treffene.
Samtalegruppe for pårørende til personer med demens I samarbeid med Rindal Demensforening har vi en samtalegruppe som er åpen for alle som er pårørende til personer med demens, og som synes de har behov for samtale, hjelp eller støtte. Det er ingen påmelding, så det er bare å møte opp. Møtene blir annonsert i forkant og det er demenskoordinator i kommunen som leder treffene.
AHMADS SYSTUE Ahmad på frivilligsentralen er skredder og kan ta på seg diverse sy-oppdrag. Trenger du å få reparert noe eller få noe omsydd så ta kontakt med ham på 46 11 71 08 eller kom innom frivilligsentralen i åpningstiden for å gjøre en avtale. Han får til det meste. Utstyr som trengs for reparering, som glidelåser o.l. må du ta med selv da dette er vanskelig å ha på lager.
Nepaltepper Vi har fått beskjed fra Normisjon om at lagrene på sykehuset i Okhaldhunga er fulle og at de har nok tepper og luer 2 år fram i tid. Vi har derfor tatt en pause i innsamlingen av tepper til Nepal.
Rindalshuset Sommertid i Rindalshuset, og nye åpningstider; Mandag 10–16 Tirsdag 10–20 Onsdag 10–16 Torsdag 10–20 Fredag, lørdag og søndag = stengt (ofte kinovisninger fredager og søndager)